Vårterminens distanskurser

Vårterminens distanskurser

Inom området Konst & Form erbjuder vi även olika distanskurser. Utbildningarna är
distanskurser på halvfart som innefattar tre obligatoriska helgträffar på skolan.
Mellan träffarna möts man via en digital plattform. Missa inte möjligheten att gå en spännande och intressant distanskurs!

Välkommen att läsa mer om innehållet i våra olika distanskurser.

Distanskursen Historiska tryck

Nu är det dags att damma av dina gamla fotoalbum och skapa nytt av det som varit! På ett lekfullt sätt tar vi oss an vår historia. Hur fungerar farmor och farfars bröllopsfotografi som popkonst? Hur kan ett gammalt rostigt redskap skapa ett vackert mönster på tyg? Vi gör mönster av gamla minnen! Tygerna kan sedan användas som inredning för vägg, gardiner, kuddar, möbeltyg eller kläder.

Kursen vill väcka din nyfikenhet både för det praktiska hantverket och inför den historia som är kopplad till våra hem, men också för den egna familjehistorien. Här får du möjligheten att lära dig att skapa mönster och bilder för tryck. Grunderna i mönsterformgivning för tryckmönster och en praktisk introduktion till hantverket i våra ateljéer.

Distanskurs Skulptera i lera

Den här distanskursen vänder sig till dig som gillar att skapa tredimensionellt i lera. Målet med kursen är att du ska få ökade kunskaper i skulpterande, i att hantera lera som material och tips på hur du ska arbeta med leran för att t ex undvika sprickbildning. Du kommer även att få öva upp ditt formseende och utveckla din skapandeprocess. Med andra ord, att du ska komma igång med ditt eget skapande och få lust att fortsätta.